torstai 16. lokakuuta 2014

Lomakuulumisia

Pian on syyslomaviikko ohi, nyt eletään jo torstaita.

Sain aamulla karun herätyksen. Olimme saaneet ilmoituksen, että tänään ja huomenna perjantaina putkimiehet tulevat suorittamaan klo 7.30-15.30 välillä lattialämmitysten säädöt, kun yöpakkaset ovat alkaneet (täällä on siis vesikiertoinen lattialämmitys, ei pattereita).

Ajattelin, että tuskin miehet tulevat meidän asuntoon ekana, koska olemme aikalailla keskellä. Niinpä asetin herätyskellon klo 8 herättään. Heräsin kuitenkin 7.35 koirien kamalaan räksytykseen. Nousin ylös, ketään ei näkynyt missään. Siispä sipsutin vessaan aamupisulle, kun samalla joku avaa ulko-oven yleisavaimella ja möreä ääni kysyy: onko ketään kotona? Huudan, että no on on!

Vessasta tultuani eteisessä oli neljä miestä, jotka toivotti tälle pörröpäälle hyvät huomenet! Onneksi olin sentään laittanut legginsit jalkaan, etten pikkareilla ja t-paidalla ollut :)
Meidän asuntomme oli kuulemma ainoa pimeänä oleva, jossa ei ollut autoa parkissa - siksi tulivat ensimmäisenä meille. Se siitä suunnitelmastani.

**

Mitään kouluhommia en ole saanut tehtyä syyslomalla vaan olen touhunnut kaikkea ihan muuta. No, onneksi on vielä tässä aikaa ennen maanantaita.
Kotona olen sisustellut ja suunnitellut kaikenlaista ja ennenkaikkea tunnelmoinut. Ulkona on vähän väliä ollut ihan hyytävän kylmä ja tämä onkin erinomainen syy poltella kynttilöitä pitkin päivää.
Ikeasta tarttui matkaan pitsireunainen kynttilälautanen (katso kuva olohuoneesta) ja uusia kynttilöitä, nämä olleet hyvin ahkerassa käytössä!

Vaikka sää on ollut kylmä, se ei ole haitannut ulkoilua. Koirien kanssa kun on pakollista tuo ulkona käyminen. Nyt on ainakin saanut nauttia välillä todella kauniista säästä - aurinko paistaa kirkkaalta vaaleansiniseltä taivaalta ja hiekkapolut ovat täynnä ruskan värjäämiä lehtiä, kultaisia, pronssisia ja tulenpunaisia. Todellakin mieli lepää! Ilma on ihanan raikasta hengittää. :) Ja kyllä se pakkanenkin on öisin vähän nipistellyt.. lunta odotellessa <3

Hankin tänään meidän portaikkoon keskikaiteeseen patterikäyttöiset koristevalot! Tähän toimi inspiraation lähteenä isosiskoni, joka oli laittanut ihanat tähtivalot heidän portaikkoon. Vau.

Vielä pitäisi hankkia erilaisia kehyksiä yläkerran aulan seinän valokuvakollaasia varten, jonka olen ajatellut toteuttaa. Haluaisin kehyksiin kuvia tärkeistä asioista, kuten meidän molempien perheistä, koirista ja miksei matkoistakin. Herra V ei juurikaan ole matkustellut mutta itselle matkalle lähteminen on todella tärkeää ja ihanaa. Kerran vuodessa olisi kiva päästä aina jonnekin, ei välttämättä kauaksi mutta pois Suomesta. Joulukuussa lähden siskon kanssa taas Lontooseen, viime vuonna olin samoihin aikoihin Berliinissä.


Alla muutama kuva asunnosta piristämään syysviikkoa!





Vallilan teetetty paneeliverho päätyi hetkellisesti kaitaliinaksi, vaihdoin sen tosin aika pian toiseen valkoiseen kaitaliinaan!

Olohuoneen tunnelmointia
Ikeasta hankittu kynttilälautanen on soma!
Pöydällä tämän tytön lempilehti: Jeanne D´arc Living


Tässä orkideassa taisi olla kolme kukintoa alunperin, katsokaa miten se on kasvanut!
Lahja tulevalta anopilta :)



Koriste-tikapuu, itse "tuunattu".

Neilikat ne jaksaa kukkia ja kauan! Tuulahdusta kesästä näin syksyn alla.
Vanhalle keittiön tuolille löytyi paikka yläkerran aulasta

- MT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti