maanantai 13. lokakuuta 2014

Häähömpötystä

Noniin!

Viime postauksessa lupailin, että jaan blogiini vähän ajatuksia häistä ja tässäpä niitä tulee:

(ja kyseessä on siis nimenomaan ajatuksia, ei toteutuksia - vain inspiraatiota ja haaveita!)

**
Häiden ajankohta
: Näillä näkymin 2017 tammi/helmikuu.
Olin aiemmin ajatellut, että kyllä ne häät pitäisi ehdottomasti pitää kesällä. Sittemmin olen pohtinut, että miksi näin muka pitäisi toimia. Rakastan talvea ja myös Herra V:lle kelpasi talviset häät. Useimmiten sukulaisten ja ystävien kalenterit ovat kesäaikaan varsin täynnä jo erilaisia juhlia. Siispä kallistuimme ainakin tällä hetkellä talveen, ja ehdottomasti alkuvuoteen, sillä tammi-helmikuussa on yleensä myös lunta. :) Vuoteen 2017 mennessä on jo myös mahdollista säästää sitä omaa rahaa, olettaen että pääsen heti töihin sitten 2016 vuonna!

Kirkko: Pyhän Birgitan kirkko Lempäälä
Kyseessä on todella kaunis ja vanha, 1500-luvulla rakannettu kirkko. Kirkkoon mahtuu väkeä yli 600 henkilöä, joten meidän pienet häät mahtuvat vallan kepeästi tuohon isoon ja tilavaan kirkkoon. Vierasmäärää ei olla vielä laskettu, mutta aiomme pitää suhteellisen pienet häät. Ihan maksimissaan 60 henkilöä, mielellään vähemmän. Lämmin ja läheinen tunnelma on tärkeä :) Tietysti myös raha puhuu vieraiden määrässä, isot häät maksavat enemmän kuin pienet.

Pyhän Birgitan Kirkko www.lempaalanseurankunta.fi
Juhlapaikka: Vaihmalan Hovi, Lempäälä
Taisin nähdä Vaihmalan Hovin ensimmäisen kerran jossain hääohjelmassa ja tutustunut siihen häämessuilla. Miljöö miellyttää erittäin paljon meitä molempia ja paikka on myös ihanteellinen sisätiloiltaan.

Vaihmalan Hovin kauniiseen pääjuhlasaliin mahtuu noin 90 henkilöä ja paikka tarjoaa myös Catering-palvelut. Paikalla on myös baari (A-oikeudet), josta häävieraat voivat ostaa lisäjuotavaa oman janoisuuden mukaan. Herra V ja minä emme ole kovia nauttimaan alkoholia ja tästä syystä viinan kosteat häät eivät ihan täysin kuvastaisi meitä.

Onhan se totta, että alkoholi pistää vipinää juhlaan kuin juhlaan ja emme aio vieraita kuivin suin pitää. Ihan avointa baaria ei kuitenkaan varmaan tule :) Enemmänkin pari kaatoa aterioilla, alkumalja, jälkkärinapsu tms voisi olla kiva.

Vaihmalan Hovissa on myös hotelli, jossa voimme yöpyä hääjuhlan jälkeen hääsviitissa. Aikas makoisaa! Hintaan taisi kuulua shampanja-aamupalaa ja muuta pientä kivaa. Lisäksi kaukaa tulevat vieraat voi halutessaan myös varata huoneen itselleen ja jäädä nauttimaan kauniista Lempäälästä.

Vaihmalan Hovi www.vaihmalanhovi.fi


Seuraavat asiat ovat niitä haaveita ja unelmia, joiden toteutumisesta ei voi olla varma. Ylläolevat jutut sen sijaan on sellaisia, joista olemm herra V:n kanssa jo keskustelleet ja sopineet / suunnitelleet.

**

Värimaailma: Valkoinen ja kulta
Tällä hetkellä valkoinen ja kulta tuntuisi sopivalta värimaailmalta. Vaihmalan Hovin pääjuhlasali on väritykseltään valmiiksi samanlainen (kullertava tapetti ja valkoiset pöytäliinat ja tuolit). Lisäksi valkoinen ja kulta sopii talveen kauniisti. Lisäksi kynttilät tuovat ihanaa tunnelmaa noihin väreihin, samoin kaikenlainen bling-bling härpäke.

Tässä hieman kuvia, inspiraationi lähteitä. Joissain kuvissa on ehkä hieman yliammuttua tuo kullan määrä mutta joka tapauksessa todella tunnelmallisia kuvia. Minä tykkään!

Pitsi on muuten myös yksi sellainen materiaali, jota haluaisin käyttää hääpaikan koristelussa. Esimerkiksi pitsinen kaitaliina tai ihan joku yksinkertainen pitsinen yksityiskohta voisi olla kaunis.
Kaikki kuvat pinterest.com (oma albumini)

Morsiuskimppu: Lempikukkiani ovat ruusut ja pionit. Olisi hienoa saada molempia morsiuskimppuun mutta en ole varma, kuin nuo kestävät esimerkiksi kovaa pakkasta. Kuitenkin joutuvat altistumaan pakkasella aivan varmasti. Ruusuhan kyllä kestää hieman viileää mutta tuskin pakkasta. Netistä löytyy erilaisia kukkalistoja, joissa kerrotaan mitkä kasvit ja kukkaset soveltuisivat talvikimpun tekemiseen. Tässä siis kuvapläjäys morsiuskimpuista:

Hääkakku: Kaikissa häissä, joissa olen koskaan käynyt, on aina ollut tarjolla perinteinen "telinekakku". Tarkoitan telinekakulla siis useampaa normaalia täytekakkua, jotka ovat aseteltu omille tasoilleen. Tässä ei missään nimessä ole mitään vikaa mutta olen ehdottomasti sitä mieltä, että haluan ns. perinteisen hääkakun, joita näkee melkein kaikissa amerikkalaisissa hääohjelmissa. Jotenkin se on vain enemmän... spesiaali. Sellainen kakku, mitä ei toteuteta muulloin kuin kerran elämässä. Ainakin minun elämässä.

Makumaailma on vielä täysin kysymysmerkki. Herra V tykkää todella kovasti mansikkakakusta, sellaisesti perinteisestä kermavaahto+mansikka-yhdistelmästä. Itse taas rakastan suklaata ja hyydyketäytetteitä. Kenties joku valkosuklaa-hyydyke+mansikka voisi olla hyvää? Vai liian makeaa?
Seuraavista kakkukuvista ehdottomasti ensimmäisessä on jotain itseäni kutsuvaa, simppeli kakku mutta todella kaunis yksinkertaisuudessaan.Kaikki kakut pinterest.com (oma albumi)

Hääpuku: Unelmahääpukuni olisi valkoinen tai mahdollisesti ivory. Hääpuvussani olisi pitsiä ja paljon! Yläosa saisi mieluiten olla korsettimainen ja vyötäröä korostava, koska ihme ja kumma sellainen löytyy tästäkin tytöstä.

Kaula-aukosta en osaa sanoa, sweet-heart voisi olla kaunis mutta joskus isorintaisilla se näyttää aavistuksen liian tyrkyltä. Hääpukuun haluaisin pienet hihat, mutta en kuitenkaan spagettiolkaimia tai vastaavia. Olkaimeton hääpuku taas usein plus-koossa näyttäisi korostavan yläosan lihoja liikaa (ne kivat ihrapallurat kainaloiden uumoilla ;).

Helma saisi olla pitkä, niin että se osuu lattiaan kuitenkaan laahaamatta liikaa. Takaa puku saisi olla hieman pidempi, mutta pitempi osa täytyisi olla mahdollista kiinnittää ylös esim. häätanssia varten. Muutoin mekko voisi olla A-linjainen, pientä prinsessamekko-tyyliä saisi myös olla. Ei kuitenkaan liikaa, koska isolla ihmisellä se voi suurentaa vielä lisää. Mekon alaosassa voi olla pitsiä ja blingiä mutta ei missään nimessä mitään ylimääräistä härpäkettä.

Huntua en ole koskaan ajatellut, mutta kuvissa hunnut näyttävät kauniilta. Se riippuu valtavasti hääpuvusta, sopiiko siihen huntu vai ei. Koska kyseessä on talvihäät, haluaisin harteille esim. neulotun hartiahuivin tai "boleron".

Sitten "pieni" kuvapläjäys hääpuvuista ja pari ihanaa neulottua "boleroa":

Sweet-heart

Hihat


Pitsi-unelma <3

Tämän mekon laahus on kaunis!


Kuvat www.pinterest.com ja gopromdress.co.uk

Hiukset: Minun hiukseni ovat hyvin mitättömät ja tulevat olemaan. Valitettavasti! Omaan tyypilliselle suomalaiselle sopivan liukkaan ja ohuehkon hiuslaadun, joka ei oikein tuppaa pysymään esimerkiksi kiharoilla muutamaa varttia pidempään. Tästä syystä olen ehdottomasti sitä mieltä, että hiukset pysyvät kiinni. Kiinni olevissa hiuksissa on myös se helppous, että oli sää mikä tahansa, ne usein pysyvät edes joten kuten samassa kuosissa, kuin kampaajalta lähtiessä. Kiharat sen sijaan lättääntyvät, jos sataa tai jos hikoilee tanssilattialla.

Hääkampaus olisi luultavasti jonkin sorttinen nuttura/letti, johon ehdottomasti olisi hyvä ottaa klippilisäkkeet. Helpottavat kampauksen tekemistä ja tuovat voluumia tähän minun tukkaani. Lisäksi joku kaunis hiuskoru voisi olla ihana:Muuta inspiroivaa talvi-hää-kivaa: 

Tee-se-itse kaakao vieraille

Rustiikit ja romanttiset lyhdyt pöytiin, led-kynttilällä tai aidolla

Helppo kutsukortti, pitsin voi napata vaikka kakkupaperista!

Aikuisten "tee-se-itse-kaakao"

Pöytäkortti-idea talvihäihin

Lahja juhlaväelle, kaikille omat hanskat! Onhan sentään kylmä talvisin.

Pitsikortti

Paikkakortteja tai vaihtoehtoisesti ruoka-ainekylteiksi

Halpa ja helppo idea luoda "winter wonderland" tunnelmaa

Lisää tee-se-itse-kaakao-ideoita!


**

Inspiraation lähteenä käytän ehdottomasti  www.pinterest.com, online pinboardia. Tänne pinnailen eli kiinnittelen muiden ja omia kuvia, jotka haluan tallettaa omaan pinboardiin.

Lisää inspiraatiota lähden varmaan hakemaan täältä:

http://www.lovemedo.fi/

http://www.haamessut.fi/

http://www.tampereenhaamessut.com/


famin.com
Kiitos, kun jaksoit lukea ja tutustua minun häätoivelistaan!

- MTEi kommentteja:

Lähetä kommentti