maanantai 5. tammikuuta 2015

Tasapainottelua: Aktiivisuusranneke ja herkkuruokaa

Kohta alkaa olla viimeiset lomapäivät käsillä.

Vielä saa nautiskella muutamia päiviä lomailusta. Uuden vuoden kunniaksi tein muutamia uuden vuoden lupauksia, jotka viime postauksessa teidän kanssanne jaoinkin.

Tähän mennessä on lupauksista hyvin pidetty kiinni, vaikkakin perjantai ja lauantai meni hieman herkuttelun puolelle. Herkutelulla tarkoitan kuitenkin hyvää ruokaa, kuten:

Perjantaina söin päivälliseksi ihanaa uunilohta, homejuustokermassa haudutettuja punajuuria, uunivihanneksia, keitettyjä perunoita ja mielettömän hyvää salaattia, jossa oli tavallisten ainesten, kuten kurkun ja tomaatin lisäksi persimonia, fetakuutioita ja pinjansiemeniä. Nämä eivät olleet valitettavasti minun kokkaamia :) Lounaaksi söin kaksi rukiista karjalanpiirakkaa chili-tuorejuustolla, salaatilla ja keitetyllä kananmunalla. Sekin oikein hyvää.

Lauantaina kävin yksinäni Kulmassa myöhäisellä lounaalla. Otin yhden Kulman ihanista leivistä (saaristolaisleipä, jonka sisällä kanaa, vuohenjuustoa, punasipulia ja salaattia sekä kulman majoneesia) ja siihen kylkeen vihreän salaatin + kahvin. Voin kyllä suositella Kulman herkullisia leipiä kaikille, ainakin Tampereella ovat mainioita.

Odottelin ystävääni I:tä, ja odotusajalalla ehdin vielä ikkunaostosten lisäksi käydä Wayne´s Coffeessa juomassa pienen laten. Lauantai-ilta päättyi lumimyrskyä ikkunan kautta katsellen ja tortilloja syöden ystäväni I:n kanssa.

Eli pienimuotoista herkuttelua on ollut ilmassa. :)

**

Vettä olen juonut nyt aina sen vähintään 2 litraa ja kotoa on hävitetty kaikki vaalea höttöhiilari, mm. vaaleat pastat ja riisit sekä vaalea leipä. Herra V tietysti saa syödä mitä haluaa, enkä häntä pakota olemaan ilman näitä "höttöhiilareita". On muuten jännä, miten kroppa tottuu aluksi suurelta tuntuvaan vesimäärään. Tänäänkin olen juonut jo yli 2 litraa vettä ja tuntuu, että kroppa himoitsee jopa lisää! Ei ole tarvinnut myöskään ravata vessassa jatkuvasti, kuten alkupäivinä.

**

Menin ostamaan itselleni aktiivisuusrannekkeen! Epäkäytännöllinen, jos työskentelee hoitoalalla mutta vielä kun opiskelen, voin sitä huoletta pitää.

Ostin FitBit Flex - merkkisen rannekkeen, väriksi valitsin musta. Onhan se vähän tylsä väri ja pinkit ja limenvihreät olivat paljon näyttävämpiä mutta siinä juuri syy miksi en niitä ottanut, en halua näyttävyyttä rannekkeelle. Ostopaikkana toimi Hobby Hall, halvan hinnan vuoksi.

Ensivaikutelmalta hyvän oloinen ranneke. Todella kevyt ja kestää vettä (suihku, uiminen). Iphonen käyttäjille ainakin löytyy erinomainen sovellus appstoresta. Ranneke seuraa askelmääriä, kaloreita, aktiivisia liikkeitä (siis jumppaa, juoksua jne), tallattuja kilometrejä, unen määrää ja laatua ja lisäksi myös voit syöttää syömiäsi kaloreita ja esimerkiksi asettaa painonpudotus- ja muita tavoitteita.

Kalorilaskenta ei ole kovin kätevä, koska tästä rannekkeesta ei löydy lainkaan maana Suomea? Todella ihmeellistä, kun kuitenkin Suomessa myydään. Lisäksi ohjelma on 100% englanninkielinen, joten jokainen ruoka-aine pitäisi osata etsiä englanniksi. Tämä tuntui haastavalta, koska ruoka-ainetaulukko oli jenkkilästä, joten sieltä puuttui suomalaisia ravinto-aineita.
Kalorilaskennan lisäksi voi kirjata ylös juodut vedet! Sopii hyvin siis minulle :)

FitBit Flex sisältää myös herätyksen, jolla et herätä kumppaniasi. Näin se ainakin lupaa! Ranneke värisee kevyesti herätyksen aikana. Aion testata tätä ehdottomasti. Sellaisena päivänä ettei ole oikeasti menoa, jos ei vaikka herääkään! Samalla värinätehosteella ranneke muuten ilmoittaa, kun oma päivittäinen askel/kalori/matkatavoite tulee täyteen. Rannekkeessa on viisi pientä ledvaloa, jotka myös ohjaavat ja kertovat tavoitteiden täyttymisestä.

Kannattaapi tutustua, jos etsii edullista aktiivisuusranneketta. Ehdottomasti vaatii puhelimen, jossa on 4.0 Bluetooth. Pelkkä tietokoneohjelma ei tunnu yhtä sujuvalta plus et voi seurata tavoitteita esim. lenkin aikana.

www.expert.no


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti