sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Mielipide: Paulig Cupsolo Lattensia

Nyt olen vajaa kaksi viikkoa käyttänyt uutta Paulig Cupsolo Lattensia kapselikeitintä, ja olen ollut siihen tyytyväinen. Ostin laitteen Hobbyhallista, joskin ensimmäinen saapunut keitin oli rikki. Huuhtelutoiminto ei toiminut, ja lisäksi laite piti hullua ääntä ja kuumeni pelottavan kuumaksi.

Tätä ongelmaa ei uuden keittimen kohdalla onneksi ole ollut, vaan olen voinut joka aamu keittää itselleni kupposen kahvia, tai vaikkapa karamellilattea tai kaakaota - nams! Kapselikeittimen idea on (niille, jotka sitä eivät tiedä): kapselit. Laitteen "kapselikoloon" laitetaan haluttu kapseli (esimerkiksi juhlamokka, latte, espresso, kaakao, tee yms yms) ja painetaan vipu alas. Tämän jälkeen painetaan haluttua kupin kokoa ja kapselikeitin käynnistyy ja keittelee sinulle kupin haluttua juomaa käyttäen takana olevaa vesisäiliötä. Kätevää :)


Tämä kapselikeitin on väriltään, kuten kuvassa näkyy, musta hopein yksityiskohdin. Kaikki osat on helppo pitää puhtaana (keittimessä on mm. huuhtelutoiminto, sekä mukana tulee puhdistuskapseleita kaksi kappaletta) ja muutenkin on keitin on helppokäyttöinen, kunhan tutustuu ensin käyttöoppaaseen.

Tässä kapselikeittimessä on integroitu maidonvaahdotin, jolla voit vaahdottaa vaikkapa perus juhlamokan päälle mukavan pehmeän ja kuuman maitovaahdon nopeasti. Vaahto ei missään nimessä vedä vertoja kunnon "cremalle" mutta on kuitenkin yllättävän pehmeä ja oikeasti vaahtomainen.

Kovin hiljainen tämä keitin ei ole. Verratessa tavalliseen kahvikeittimeen, on ääni huisin kovempi. Ei sentään niin kova, että yläkerrassa nukkuva herra V olisi herännyt aamukahvin keittelyyn :) Olisin silti suonut tälle keittimelle hiljaisemman ja miellyttävämmän äänen, sillä rytkeen kuuntelu ennen klo 05 aamulla ei ole kovin mukavaa.

Kapselikeittimessä on valmiiksi erilaisia vaihtoehtoja (painikkeita) mm. kupin koolle, mutta ilokseni huomasin, että kupin koon voi myös säätää itse, jos ei esimerkiksi tykkää kovin vahvasta kahvista. Mukavaa. Kapselien käyttö on helppoa ja siistiä, sillä käytetty kapseli tipahtaa laitteen sisällä olevaan säiliöön, josta ne ovat helppo napata ja heittää roskiin. Huuhtelutoiminto pitää myös huolen siitä, ettei letkustoihin jää vanhaa kahvia vaan käytössä on aina puhdasta vettä.


Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen ostokseeni. Tällainen kapselikeitin sopii erinomaisesti, jos taloudessa ei ole montaa kahvin juojaa. Täysin kahvikeitintä tämä ei korvaa, sillä kapselit eivät ole kovin edullisia ja jos juojia on paljon, esimerkiksi juhlissa, on fiksumpaa keittää kahvit normaalilla kahvinkeittimellä. En siis heittänyt vanhaa keitintä pois, vaan laitoin talteen kaappiin.

Kapselikeitin tuo mukavaa luksusta arkeen. Raskaan työpäivän jälkeen on ihana keitellä itselleen vaikkapa ihana latte maitovaahdolla tai ulkoilun jälkeen herkutella karamellikaakaolla. :)

Tutustu paremmin tuotteeseen täällä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti