keskiviikko 31. joulukuuta 2014

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2015

Nyt on käsillä taas se aika vuodesta, kun syödään vielä kerran mahat täyteen herkkuja, nautitaan ystävien ja/tai perheen seurasta, valetaan tinaa ja kenties ammutaan pari rakettia taivaalle.

Päätin tällä kertaa tehdä 3 uuden vuoden lupausta. Yleensä lupaukset ovat olleet aika tyhjänpäiväisiä enkä niitä ole pitänyt. Uudet lupaukseni ovat kuitenkin sen verran simppeleitä, että toivon niiden täyttyvän :)

1. Juon vettä vähintään suositellun 2 litraa päivässä
2. Poistan ruokavaliostani höttöhiilarit, eli se ainainen valkoisen pasta ja höttöleivän mussutus saa jäädä pois ja tilalle ostetaan vain täysjyvää.
3. Lisää kasviksia/hedelmiä ruokavaliooni nykyistä enemmän.

Ei ole kovin pahat vai mitä? Veden kanssa täytyy vain muistutella itseään, koska helposti se saattaa unohtua. Vaalean pastat ja leivät jäävät kauppohin, joten se siitä. Jos niitä ei osta kotiin, ei niitä oikein voi syödäkään :) Kasvikset ja hedelmät.. Minulla on aina vaiheita, kun syön todella hyvin kumpaakin sorttia ja sitten välillä ne saattaa jäädä melkein kokonaan, etenkin kasvikset. Jos pidän huolen, että esim. pakastimessa olisi edes pakastevihanneksia (nopea tehdä) ja pöydällä aina tuoreita hedelmiä, saatan tässä onnistua.

***

Minulle vuosi 2015 tuo tullessaan paljon uusia ja jännittäviä, vähän ahdistaviakin asioita. Vuosi 2015 tarkoittaa sitä, että kesätyöpaikkoja haetaan taas kuumeisesti. Hoitoalan työpaikat erikoissairaanhoidon parissa olivat viime vuonna todella vähissä ja tästä syystä moni meinasi jäädä ilman alan hommia, itsellenikin näin meinasi käydä.

Aloitamme opintojen osalta ystäväni H:n kanssa myös opinnäytetyön projektin, joka tulee olemaan pitkä ja varmasti muutamia raivopotkuitku-kohtauksia aiheuttava mutta eiköhän siitäkin selvitä. :)

Opintojen osalta keväällä 2015 on myös viimeiset kaksi ns. perusharjoittelujaksoa: ensimmäinen helmikuussa terveyden edistämisen parissa ja viimeinen sitten huhtikuussa taas kotisairaanhoidon parissa. Tämän jälkeen perushommat loppuvatkin ja suuntaamme omille erikoistumisaloille. Itsehän valitsin siis sisätautikirurgisen (akuutti hoitotyö ja pitkäaikaishoito) suuntautumisvaihtoehdon.

Toivon, että vuosi 2015 toisi tullessaan myös terveyttä koko rakkaalle perheelleni, matkustusta, uusia kokemuksia, motivaatiota painonpudotukseen ja liikuntaan sekä intoa opintoihin vaikka ei se into onneksi ole vielä lopahtanutkaan :)

***

Joka tapauksessa, oikein railakasta ja mukavaa uutta vuotta kaikille! Otetaan uusi vuosi avoimin  sylin vastaan ja ajatellaan positiivisia asioita. <3


- MT


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti