sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Meet Milo & Nuca - The two Chihuahuas

""Dogs are not our whole life, but they make our lives whole."

- Roger Caras (photographer and writer)

***

Eräs ystäväni kerran ehdotti, että kirjoittaisin jotain meidän kahdesta koirasta.
Tästä innoittuneena, päätin vihdoin jakaa teidän lukijoiden kanssa ne kaksi olentoa, joiden kanssa itse elämäni jaan! Jos chihuahua rotuna ei ole tuttu, suosittelen tutustumaan tähän ihastuttavaan rotuun.

Perheessämme siis on minun ja herra V:n lisäksi kaksi aivan ihanaa ja aivan vallattoman suloista chihuahua urosta, jotka ovat samalta kasvattajalta (Kennel Ikamin) hankittuja ja myös velipuolia toisilleen. Tässä teille heidän pieni "portfolio".

***

MILO - (Ikamin Boy Ikuli)
Syntynyt: 24.1.2010, Vaasa
Rotu: Lyhytkarvainen Chihuahua
Sukupuoli: Uros
Väri: Valko/harmaa

Milo on meidän esikoinen ja ehdottomasti äitin vauva for ever.

Kun vuonna 2010 aloimme pohtia pienen koiran hankintaa, olin jo täysin varma, että haluan chihuahuan. Pieni koira mutta ison koiran ego! Selatessani Chihuahua Ry:n sivuja ja heidän pentuvälitystään, törmäsin Milon äidin eli Majan pentueen ilmoitukseen. Emme etsineet ns. näyttelykoiraa ja huomasimme, että pikku-Milo oli syntynyt reippaan kokoisena pentuna ja tästä syystä saimme hänet myös hieman huokeaampaan hintaan kuin "vaatimustasoiset" pennut. Tänäpäivänä Milo onkin 4,9kg jässikkä!




Milo on luonteeltaan haleja ja pusuja rakastava, joka nautiskelee etenkin nyt vanhempana löhöilystä sohvalla. Paras nukkumapaikka, on yleensä herra V:n ja minun välissä, jos vaikka katselemme elokuvaa yhdessä. Iän karttuessa Milosta on tullut hieman anti-sosiaalinen muiden koirien kanssa ja tästä syystä Milo usein saa räksyttäjäkoiran leiman :) Selkeä roturasisti kyseessä, sillä muut chihuahuat on aevan ihania!

Tällä koiralla on myös jos jonkinmoisia pelkotiloja: esimerkiksi Milo on aina pelännyt kaivonkansia ja kiiltäviä uuninlaseja. Miksi? Ei mitään hajua. Milo ei koskaan ole kokenut negatiivisia asioita kummankaan asian tiimoilta. Pelot ovat hieman jääneet siis mysteeriksi.

Milo on hyvin fiksu koira ja oppii erilaisia temppuja nopeasti. Nyt vain on käynyt niin, että omistajat ovat älyttömän laiskoja ja tästä syystä temppujen opettelut ovat jääneet aika perustasolle: paikka, istu, maahan, tassu (+ toinen tassu), seuraa (toimii vain sisätiloissa :D), katso, ei ota ja ryömi




***

NUCA - Ikamin Does Blue Dreams
Syntynyt: 19.2.2012, Vaasa
Rotu: Pitkäkarvainen Chihuahua
Sukupuoli: Uros
Väri: Valkoinen ruskein merkein

Perheen pieni prinsess.. eikun siis prinssi!



Nuca on Milon pikkuvelipuoli, sillä heillä on sama emo mutta eri isät. Luonteeltaan nämä kaksi poikaa ovat kuin kuu ja aurinko eli hyvin erilaiset. Nucaa luullaan usein tyttökoiraksi ulkomuotonsa vuoksi, sillä Nuca on kieltämättä hyvin neitimäinen. Lisäksi pikku prinssimme käyttäytyy usein kuin tyttö: hieman ujo, sipsuttaa catwalkilla ja varoo ehdottomasti lammikoita. Nuca nauttii myös varpaiden hieronnasta ja usein torkkuukin, kun on kynsienleikkuuaika.

Nuca oli toisessa elämässään varmaan malli, koska tämä koira osaa poseerata kameralle! Pentuna saimme ihanat kaverikuvat lempipupun kanssa otettua ja näistä ajattelin tilata paperiset versiot, jotta voin ne kehystellä. :)




Nucasta piti kasvaa myös iso chihupoika mutta se jäikin sitten mallin mittoihin, eli 2,3kg. Näyttelyihin emme kuitenkaan kelpaisi (emmekä halua), sillä Nucalta on poistettu kassien lisäksi molemmat alakulmahampaat. Alakulmahampaat alkoivat kasvaa pentuvaiheessa niin, että se sahasivat yläikeniä, joten ne täytyi poistaa. Tämä ei onneksi koiran elämää vaikeuta, paitsi Milon kanssa vetoleikit menee aina Milolle 6-0!



Aikuinen Nuca
Molemmat koirat ovat meille hyvin rakkaita ja itse etenkin pidän näitä pieniä karvaturreja omina lapsinani. Molemmat ovat rakastettuja ja hyvin hoidettuja - saavat terveellistä ruokaa ja liikuntaa ja ennenkaikkea kamalan kasan halauksia ja kehuja <3




 - Ethän kopioi kuviani, kiitos.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti