sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Jouluhömppää osa 2

Tampereella vietettiin tänä viikonloppuna jos jonkinlaisia joulun avajaisia.

Esimerkiksi Stockmann sai taas ihanan uuden jouluikkunan ja myös muut tavaratalot juhlistivat joulukauden alkua. Keskustassa oli myös jouluparaati ja keskustorin joulukuuseen sytytettiin valot.
Nyt on sitten "virallisesti" lupa jouluhössöttää ja hömpättää sydämen kyllyydestä :)

**

Itsekin jouluun virittäytyneenä olen tänään kuunnellut non-stoppina joulumusiikkia ja paketoinut jo muutaman joululahjan siskonpojille. Kiiltävien joulunauhojen kihartaminen saksilla on vain niin rentouttavaa puuhaa! Kenties olen vähän höppänä.

Ensimmäiset joulupostikortit tarttuivat matkaan Kodin ykkösestä. Kuulun siihen luokkakuntaan, joiden jouluun aivan ehdottomasti kuuluu joulukorttien lähettäminen ja saaminen. Mielestäni se on ihana perinne tässä sähköistyneessä ja verkkoutuneessa (ihme sana taas putkahti..) maailmassa. Jotain konkreettista, etanapostilla kulkevaa. Satuin löytämään pinterest.com sivustolta hyvän idean tälle vuodelle, kuinka joulupostikortit voisi asetella:


Todella kätevä idea vai mitä? :) Olettaen, että kortteja tulee siis monta.. heh.
Tuohon väkerrykseen tarvitaan siis washi teippiä (ns. tapettiteippi) mutta varmasti käy myös kaksipuoleinen teippi, verhonipsuja (myydään esim. Ikeassa irrallaan), joulukoristeita omaan makuun ja narua. Näen jo tuon ilmestyksen meidän olohuoneen ja eteisen välisellä seinällä!

**

Pian alkaa olla jo aika, jolloin pakastin alkaa monissa talouksissa täyttymään jouluherkuilla. Itse olen sen verran etuoikeutettu, että ihana tuleva anoppini on aina tehnyt kaikki jouluaaton ruoat, joten tämä tyttö ei vielä porkkana ja lanttulaatikoita ja kinkkua pakastimeen joudu kinkeämään.

Sen sijaan jauhopeukalona minun joulufiilistelyyni kuuluu leipominen. Minun omassa perheessäni on aina joulukahvipöydässä ollut perinteisten pipareiden ja joulutorttujen lisäksi taatelikakkua. Tuo "kuivakakku" maistuu täyteläiseltä, tummalta, herkulliselta joululta. Sen sijaan kuivakakku nimi ei kuvaa taatelikakkua lainkaan, koska etenkin pakastimesta sulatettuna kakku on todella kostea ja suussahan se sulaa. :) Tässä ohje taatelikakkuun, jolla itse en koskaan epäonnistu. Taatelikakku vaatii pakastuksen, koska sulatettuna se on parhaimmillaan!

Taatelikakku
3dl vettä
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 pkt taateleita (kivettömiä!)
200g voita (käytän siis ihan suolattua voita, ei margariinia)
2 munaa
3½dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta

Paloittele taatelit isoon/laakeaan kattilaan, jossa on vesi.
Lisää sokeri ja kuumenna miedolla lämmöllä soseeksi.
Ota kattila levyltä ja sulata sinne voi palasina.
Kaada jäähtyneeseen seokseen yksitellen munat, jauhot ja sooda.
Paista voidellussa reikävuoassa 180C noin 1 tunti.

Anna jäähtyä. Kumoa jäähtynyt kakku ja vuoraa esim. elmukelmulla ja pakasta.

**

It´s Beginning to look a lot like Christmas :)

- MT

7.11.2014 Näitä lisää kiitos! :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti