tiistai 11. marraskuuta 2014

Harjoittelu korkattu

Kaksi päivää harjoittelua nyt takana.

Tuntemukset ovat ihan hyvät. Harjoitteluita on tullut jo tehtyä sen verran monta viikkoa tämän koulutuksen aikana, että ehkä nämä alkaa tulemaan ihan rutiinilla jo. Jännitys kaikkosi heti, kun sai tummansiniset työvaatteet taas päällensä ja hoitaja-moodi asettui ylle :)

Osasto, jossa harjoittelen on monipuolinen ja kiinnostava. Paljon erilaisia pieniä potilaita, 0-16 vuotiaita lapsia ja nuoria. Työilmapiiri myös vaikuttaa hyvältä ja meidät opiskelijat on vastaanotettu ihan kivasti osastolle. Joskus tilanne on hankalampi. Onneksi omalle kohdalle ei vielä ole sattunut esimerkiksi ongelmia ohjaajien kanssa. Aina ohjaajat ovat halunneet ohjata, enemmän tai vähän vähemmän.

Ajattelin, etten osaisi olla lasten parissa, koska en koe olevani kovin äidillinen hahmo. Nyt olen työskennellyt hyvin pienten lapsien kanssa ja kummallista kyllä, hoitaminen on jotenkin tullut luonnostaan, arkailematta. Kenties ne on ne mystiset äiti-geenit tai sitten olen vain saanut hyvää harjoitusta siskonpoikien hoidosta :) Leikki-ikäisten kanssa en vielä ole päässyt työskentelemään, se onkin taas toisenlainen haaste se.

**

Nyt on suuntautumisalakin sitten päätetty ja ilmoitus tehty. Tästä tytöstä tulee (ainakin näillä näkyvin toivottavasti!) sisätauti-kirurginen sairaanhoitaja, erikoistunut akuutti- ja pitkäaikaishoitotyöhön. Pitkään pohdin ja painiskelin tämän ja perioperatiivisen vaihtoehdon kanssa mutta päädyin sitten tähän. Perioperatiivinen työskentely on huisin mielenkiintoista mutta toisaalta tuntuu harmilliselta olla taas käyttämättä sitä, mistä olen aina saanut paljon kiitosta: hyviä vuorovaikutustaitoja. Perioperatiivinen työ tottakai on sitäkin mutta enemmän vuorovaikutustaidoista on hyötyä erilaisilla vuode- ja akuuttiosastoilla.

Ensimmäinen varsinainen sairaalaharjoittelu oli erään sairaalan sydän- ja keuhkosairauksien osastolla. Jo tuolloin menetin "sydämeni" sydämmille! Jatkoa intohimolle tuli kirurgisella harjoittelujaksolla, jolloin hoidin juuri sydänleikattuja potilaita. Sydän on vain yksinkertaisesti upea elin ja niin mielenkiintoinen ja sydänpotilaiden hoitotyö tuntuu tällä hetkellä todella paljon omalta jutulta.
Toivon mukaan tulevaisuudessa saisin harjoittelupaikan esimerkiksi sydänteholta. Siinä yhdistyisi intohimot sydämeen, että akuuttihoitotyöhön. Saa nähdä!


Sydämen anatomiaa pintapuolisesti :)
health.howstuffworks.com


Huomenna iltavuoroon :)

- MT


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti