perjantai 20. toukokuuta 2016

3 erilaista vieraskirjaa

Yksi häiden ihanista muistoista on tietysti vieraskirja. Perinteisin versio vieraskirjasta on ihan normaali kirja, jonka sivuille vieraat kirjoittavat esimerkiksi onnentoivotuksia tai jättävät muistoksi nimensä. 

Joitain "hääperinteitä" kunnioitan ja haluaisin niiden olevan osa meidän hääjuhlaamme. Tällaisia perinteitä, jos näitä nyt perinteiksi saa laskea, ovat esimerkiksi valkoinen hääpuku, kirkkohäät ihan "kunnon" kirkossa ja häävalssi/tanssi. Sen sijaan vieraskirjan kohdalla haluaisin hieman poiketa tavallisesta tyylistä ja etsiä jotain erikoista ja uutta.

Fingerprint Tree - "Sormenjälkipuu" 


pinterest.com

Fingerprint Tree on siis "lehdetön" puu, jonka oksille jokainen vieras painaa oman sormenjälkensä värillisellä (hyvin helposti sormesta lähtevällä) värillä. Mielestäni tämä idea on kaunis ja jotenkin sormenjäljen jättäminen on ihanan uniikki tapa jättää muisto itsestään. Usein näiden yhteydessä tapaa hauskan sanonnan: "Leave your (finger)print" tai "Jätähän (sormen)jälkesi päiväämme". Söpöä! Tällaisen puun voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi Ebaysta tai JuhlaCenteristä.
 

Pinterest.com


Sydän-"Pajatso"


Pinterest.com

Yksinkertaisuudessaan tarvitaan kehys, jonka sisään saadaan pudotettua "pajatso-tyyliin" ohuita, puisia sydämiä. Sydämeen kirjoitetaan oma nimi/nimikirjaimet/onnentoivotus, mitä vain haluaakaan. Tästä (kuten sormenjälkipuusta) saa aivan iiiihanan muiston itselleen seinälle, ja täytyy sanoa, että on muuten sisustusystävällinenkin, kun valitsee itseä miellyttävät sävyt :) Joku näppärä voisi varmaan tuunata Ikean edukkaasta kehyksestä tämän ja ostaa sydämet askartelukaupasta - tai sitten tilata netistä valmiina koko paketin, vaikka täysin kustomoituna.

Etsy.com


Vinyyli-vieraskirja

Pinterest.com

Tämä idea sai suuren kannatuksen mieheltä - innokkaana vinyylien keräilijänä ei liene yllätys! Minunkin silmää tämä miellyttää ja ideana on varsin hauska, sillä häihimme on tulossa vinyyli-DJ. Sopisi siis kivasti aiheeseen ja myös meihin, sillä vaikka minä en vinyylejä keräile itse, olin se henkilö, joka osti sulholle hänen ensimmäisen vinyylisoittimen. Sen verran whitedesign-friikkinä tosin ehdotin, että voisimmeko hankkia valkoisen vinyylin (ja kehyksen) ja mustan tussin, jos tähän päädymme - sain siunauksen :)

Ah, minä niin rakastan suunnittelua - hääsuunnittelun voi ja mielestäni kannattaa aloittaa aikaisin, jotta voi nautiskella pidempään tätä juhlaa, joka on oikeastaan ohi yhtenä päivänä. :)

Rattoisaa viikonloppua!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti