lauantai 31. tammikuuta 2015

Uuden vuoden lupaukset - miten kävi?

Tammikuun alussa tein muutamia realistisia lupauksia.

Lupauksista voit lukea tästä postauksesta lisää, jos et niistä tietoinen ole.

**

No mitenkäs on näiden lupauksien kanssa sujunut? Täytyy sanoa, että erinomaisen hyvin.

 Jokaisesta lupauksesta on pidetty kiinni lähes täydellisesti ja tullaan pitämään edelleen. Veden juonti on muodostunut osaksi arkea ja jos tuo kaksi litraa on jäänyt joskus vajaaksi, on seuraavana aamuna tuntunut olo todella kuivuneelta ja turvonneelta.




Vaaleat viljat ja peruna on pidetty poissa koulu- ja kotiruoassa ja niiden korvaaminen on ollut helppoa. Ravintolassa on tullut syötyä kerran tikkuperunoita ja myös vaaleaa leipää. Ne ei itseäni ole haitannut, koska ideana kuitenkin oli niiden asioiden pois karsiminen, jotka etenkin kotona on ennen räjähtänyt käsiin (tai reisiin oikeastaan ne tais räjähtää..). Eliminoitujen elintarveikkeiden tilalle on siis tullut runsaat määrät kasviksia ja juureksia sekä kohtuudella täysjyvää.

Herra V:n ja minun herkkulakkoni on myös pitänyt, tosin nyt se on saapunut päätökseen.
Olemme kuitenkin tehneet "säännöt" tulevaisuuden herkutteluille, jotta se vuoden 2015 sana kohtuus todella toteutuisi. Ei siis kaikkea kerralla ja kuitenkin vain yhden kerran.
Toivon mukaan "sääntömme" pitää ja sisäinen herkkumonsteri ei sekoa. :)

**

Mikä on mukavinta ja tietysti motivoivaa sekä palkitsevaa, paino on pudonnut 5kg.
Kun on massaa mitä tiputtaa, sitä tietysti lähtee herkemmin mutta tyytyväiseksi tilanteen tekee se, ettei painoa ole tiputettu millään kaloreiden laskennalla tai muilla dieeteillä vaan ihan normaalisti syömällä, välillä tuhdimminkin.

Aktiivisuusranneke on ollut kätevä kaloreiden kulutuksen seurannassa sekä lisäksi sillä tulee varmistettua, että vettä tulee juotua se 2000ml vähintään. Rannekke on todella hyvä kaveri lenkillä, kun voi seurata kävelemäänsä/juoksemaansa reittiä ja nopeutta ja se myös ilmoittaa esim. 2km välein, jos näin haluaa :) Vielä kun vaan saisi itsensä useammin sinne pururadalle. Nyt tuo ärsyttävä liukas plus-miinus-ilmastokin vaikuttaa tuohon intoon mennä lenkille. Onneksi koirat sentään pakottaa sinne ulos menemään joka tapauksessa, edes hetkeksi!




 Word.



keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Tapettimaniaa


Valkoisissa maalatuissa seinissä ei ole mitään vikaa mutta ne saattavat joskus tuntua hieman kolkoilta ja tylsiltä.

Olemme ajatelleet tapetoida kesän aikana makuuhuoneen päätyseinän efektiseinäksi. Olen erittäin ihastunut erilaisiin lautatapetteihin, eli siis "feikkipanelointiin". Tapetin sävy saisi olla hillitty, mielellään esimerkiksi vaalean harmaa, vaalean beige tai miksei valkoinenkin. Tapettilaaduksi valikoituu luultavasti ns. non-woven tapetti, joka on helppo kiinnittää ja virheitä on helpompi myös korjata (tapetin saa nätisti irti seinästä, sen ollessa vielä kostea).

Toinen vaihtoehto tapetin tyylille on tekstitapetti. Siis tapetti, jossa olisi esimerkiksi kaunolla kirjailtu sanoja tai lauseita. Myös joku vanhanaikainen sanakirja-fontti voisi olla kaunis! En vain ole löytänyt täysin sopivaa. Siskoni M on tapetoinut työhuoneen tuon kaltaisella ja se on kyllä todella upea. Tästä ei valitettavasti ole kuvaa!

Teksitapetin tyyliä
Borås-tapetti Vintage

Alla muutama kuva tapettityyleistä, joista pidän. Värit eivät kaikissa ihan täsmää, esim. alla oleva vihreä sävy on mielestäni ei-niin-sopiva meidän sisustukseen, ehkä jollekin mökille? :)

Pinterest
Pinterest

K-rauta

K-rauta
Tämä sävy on lemppari, laudat kuitenkin pystysuunnassa!


K-rauta
K-rauta

RTV

Ylläolevia kauniita K-raudan ja RTV:n kuviollisia tapetteja kaavailin toiseen yläkerran makuuhuoneista - yhdelle seinälle, jompaa kumpaa. Ylemmän tapetin värit ovat oikeasti hyvin haaleat ja kuviot erottuvat lähinnä hyvässä valaistuksessa. Mielestäni nuo molemmat tapetit menisi hyvin myös tulevaisuudessa lastenhuoneessa, neutraaleja väreiltään.

Lisää ihania tapetteja löytyy Seinäruusun verkkokaupasta - kannattaa vilkaista!

***

"The study" on saanut uuden kauniin, käsinvirkatun luonnonvalkoisen pitsimaton! Tästä myöhemmin luvassa kuvaa. Todella kaunis elementti mielestäni.

Huomenna pääseekin herkuttelemaan  Ravintola Masuun ystävien kanssa!




sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Meet Milo & Nuca - The two Chihuahuas

""Dogs are not our whole life, but they make our lives whole."

- Roger Caras (photographer and writer)

***

Eräs ystäväni kerran ehdotti, että kirjoittaisin jotain meidän kahdesta koirasta.
Tästä innoittuneena, päätin vihdoin jakaa teidän lukijoiden kanssa ne kaksi olentoa, joiden kanssa itse elämäni jaan! Jos chihuahua rotuna ei ole tuttu, suosittelen tutustumaan tähän ihastuttavaan rotuun.

Perheessämme siis on minun ja herra V:n lisäksi kaksi aivan ihanaa ja aivan vallattoman suloista chihuahua urosta, jotka ovat samalta kasvattajalta (Kennel Ikamin) hankittuja ja myös velipuolia toisilleen. Tässä teille heidän pieni "portfolio".

***

MILO - (Ikamin Boy Ikuli)
Syntynyt: 24.1.2010, Vaasa
Rotu: Lyhytkarvainen Chihuahua
Sukupuoli: Uros
Väri: Valko/harmaa

Milo on meidän esikoinen ja ehdottomasti äitin vauva for ever.

Kun vuonna 2010 aloimme pohtia pienen koiran hankintaa, olin jo täysin varma, että haluan chihuahuan. Pieni koira mutta ison koiran ego! Selatessani Chihuahua Ry:n sivuja ja heidän pentuvälitystään, törmäsin Milon äidin eli Majan pentueen ilmoitukseen. Emme etsineet ns. näyttelykoiraa ja huomasimme, että pikku-Milo oli syntynyt reippaan kokoisena pentuna ja tästä syystä saimme hänet myös hieman huokeaampaan hintaan kuin "vaatimustasoiset" pennut. Tänäpäivänä Milo onkin 4,9kg jässikkä!




Milo on luonteeltaan haleja ja pusuja rakastava, joka nautiskelee etenkin nyt vanhempana löhöilystä sohvalla. Paras nukkumapaikka, on yleensä herra V:n ja minun välissä, jos vaikka katselemme elokuvaa yhdessä. Iän karttuessa Milosta on tullut hieman anti-sosiaalinen muiden koirien kanssa ja tästä syystä Milo usein saa räksyttäjäkoiran leiman :) Selkeä roturasisti kyseessä, sillä muut chihuahuat on aevan ihania!

Tällä koiralla on myös jos jonkinmoisia pelkotiloja: esimerkiksi Milo on aina pelännyt kaivonkansia ja kiiltäviä uuninlaseja. Miksi? Ei mitään hajua. Milo ei koskaan ole kokenut negatiivisia asioita kummankaan asian tiimoilta. Pelot ovat hieman jääneet siis mysteeriksi.

Milo on hyvin fiksu koira ja oppii erilaisia temppuja nopeasti. Nyt vain on käynyt niin, että omistajat ovat älyttömän laiskoja ja tästä syystä temppujen opettelut ovat jääneet aika perustasolle: paikka, istu, maahan, tassu (+ toinen tassu), seuraa (toimii vain sisätiloissa :D), katso, ei ota ja ryömi




***

NUCA - Ikamin Does Blue Dreams
Syntynyt: 19.2.2012, Vaasa
Rotu: Pitkäkarvainen Chihuahua
Sukupuoli: Uros
Väri: Valkoinen ruskein merkein

Perheen pieni prinsess.. eikun siis prinssi!



Nuca on Milon pikkuvelipuoli, sillä heillä on sama emo mutta eri isät. Luonteeltaan nämä kaksi poikaa ovat kuin kuu ja aurinko eli hyvin erilaiset. Nucaa luullaan usein tyttökoiraksi ulkomuotonsa vuoksi, sillä Nuca on kieltämättä hyvin neitimäinen. Lisäksi pikku prinssimme käyttäytyy usein kuin tyttö: hieman ujo, sipsuttaa catwalkilla ja varoo ehdottomasti lammikoita. Nuca nauttii myös varpaiden hieronnasta ja usein torkkuukin, kun on kynsienleikkuuaika.

Nuca oli toisessa elämässään varmaan malli, koska tämä koira osaa poseerata kameralle! Pentuna saimme ihanat kaverikuvat lempipupun kanssa otettua ja näistä ajattelin tilata paperiset versiot, jotta voin ne kehystellä. :)




Nucasta piti kasvaa myös iso chihupoika mutta se jäikin sitten mallin mittoihin, eli 2,3kg. Näyttelyihin emme kuitenkaan kelpaisi (emmekä halua), sillä Nucalta on poistettu kassien lisäksi molemmat alakulmahampaat. Alakulmahampaat alkoivat kasvaa pentuvaiheessa niin, että se sahasivat yläikeniä, joten ne täytyi poistaa. Tämä ei onneksi koiran elämää vaikeuta, paitsi Milon kanssa vetoleikit menee aina Milolle 6-0!



Aikuinen Nuca
Molemmat koirat ovat meille hyvin rakkaita ja itse etenkin pidän näitä pieniä karvaturreja omina lapsinani. Molemmat ovat rakastettuja ja hyvin hoidettuja - saavat terveellistä ruokaa ja liikuntaa ja ennenkaikkea kamalan kasan halauksia ja kehuja <3




 - Ethän kopioi kuviani, kiitos.


 

lauantai 17. tammikuuta 2015

Tulevaisuuden ostoslistaa

Kylläpä taas aikaa vierähti, kun viimeksi on ehtinyt istahtamaan koneelle kirjoittelemaan.
Kevät on ollut koulussa haastavaa aikaa monien erilaisten koulutöiden vuoksi, puhumattakaan Hanke-työskentelystä ja opinnäytetyön valmistelusta. 

Kevät on sitä aikaa, kun tekee mieli sisustaa ja ostella uusia ihania tavaroita ja tekstiilejä. Nyt varsinkin, kun tuntuu, ettei asunto ole koskaan täydellisen valmis. Yläkerrassa on edelleen aika kolkkoa, koska asumme kahdestaan neliössä. Toinen huone toimii tietokonehuoneena ja toisesta tulee ikäänkuin "study". 

Harmikseni opiskelijan budjetti on pieni ja ihanuuksia ei tuosta noin vain ostella. Muutama asia kerrallaan ja onneks Herra V:kin osallistuu isoihin hankintoihin, tarpeellisiin sellaisiin tietysti. Mitään turhaa ei kannata ostaa, vaikka monet turhat asiat eivät ehkä ole turhia minulle ;)

**

Seuraavia hankintoja olisi tietokonehuoneeseen kunnon tietokonepöytä, koska nykyinen on pieni kirjoituspöytä. Kirjoituspöytä sen sijaan siirtyisi "study"-huoneeseen. Tykästyin Ikean "Malm"-sarjan tietokonepöytään valkoisena. Se on yksinkertainen mutta tarpeeksi pitkä ja leveä. Ja hintakin tietysti huokea, Ikean tapaan.

Ikea.fi - Malm-työpöytä

 Haluaisin myös Ikeasta samaa "Malm"-sarjaa olevan lipaston. Sen sijoittaisin luultavasti "study"-huoneeseen. Se toisi säilytystilaa ja lisäksi lisää pintoja, joihin sisustuselementtejä voisi asetella. Olen erittäin paha ns. "clutter-lover", eli rakastan pieniä nippeli nappeli yksityiskohtia ja tavaroita. Paljon krääsää, kuten herra V sen sanoisi. :)

Ikea.fi - Malm-lipasto
 Yläkerran aulasta puuttuu kunnollinen, ääniä vaimentava "käytävämatto". Tällä hetkellä aulassa on piskuisen pieni beige-valkoinen räsymatto, joka ei sinne oikein sovellu edes kokonsa puolesta. Kerkesin itse asiassa tänään tilaamaan uuden maton Ellokselta. Kyseessä on 70x150cm Salem-matto, käsinkudottua villaa kivalla salmiakkikuviolla. Hintaa tällä matolla oli vaivaiset 24€.

Ellos.fi - Salem-matto
 Alakertaan olisi hankinnassa joskus uusi sohvapöytä ja uusi matto olohuoneeseen. Sopivaa mattoa en ole vielä löytänyt, sillä upeimmat matot ovat aika kovissa hinnoissa. Sen sijaan miellyttävä sohvapöytä löytyisi, yllätys yllätys, Ikeasta. Kyseessä Liatorp-sohvapöytä valkoisena. Sohvapöydässä on yksinkertainen muotoilu, lasikansi ja säilytystilaa. Tämä pöytä on aika massiivinen kooltaan, ja siksi täytyykin miettiä ja mittailla tarkkaan ennen kuin kaunokaisen joskus ostaa.

Ikea.fi Ektorp-sohvapöytä
 Olohuoneen matto voisi olla jotakin tämän kaltaista:

Anttila - Aava-matto

Asko
HobbyHall - Eevert-yleismatto
Asko



**

Paljon olisi kaikenlaista mitä halajaa mutta kuten aiemmin totesin, pakko tyytyä ensin ihastelemaan ja ostella asioita pikku hiljaa. :) Sen sijaan voi onneksi aina ikkuna-nettishoppailla ja ihastella muiden blogeja ja sisustuksia. 

Tämän postauksen piti alunperin sisältää kuvia asunnosta, mm. saunasta ja kodinhoitohuoneesta mutta jotenkin tuntuu, ettei ottamani kuvat oikein onnistuneet. Kaivoin järjestelmäkamerani esiin ja kuvailin sillä mutta mielestäni iPhone 5S:ni kuvaa parempia kuvia! 

Ensi kertaan!

P.S Ehkä huomasitkin, että muokkasin blogin ulkoasua. Älä totu siihen, se saattaa vielä muuttua :)

- MT


sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Kuvien kautta

Alkanut koulu vauhdittaa tämän tytön vapaita sen verran, ettei ehdi kirjoitella kuulumisia juuri nyt.
Sen sijaan kerron muutamalla kuvalla, mitä muun muassa on viikolla touhuttu:


Kakkoshylly kohta maalattu
Aamupala Wayne´s Coffeessa
Siskonpoikien legoleikit



Tunnelmointia
Teehetki / Pip Studion kupit

Uusi pelikone toiminnassa!

Aamupalaa


Aamulattea

Lenkkeilyä

Vähän terveellisemmät tortillat

Ei-niin-terveellinen illallinen/
Ravintola Miami


Herra V:n annos/
Ravintola Miami

Kotiruokaa
- MT

maanantai 5. tammikuuta 2015

Tasapainottelua: Aktiivisuusranneke ja herkkuruokaa

Kohta alkaa olla viimeiset lomapäivät käsillä.

Vielä saa nautiskella muutamia päiviä lomailusta. Uuden vuoden kunniaksi tein muutamia uuden vuoden lupauksia, jotka viime postauksessa teidän kanssanne jaoinkin.

Tähän mennessä on lupauksista hyvin pidetty kiinni, vaikkakin perjantai ja lauantai meni hieman herkuttelun puolelle. Herkutelulla tarkoitan kuitenkin hyvää ruokaa, kuten:

Perjantaina söin päivälliseksi ihanaa uunilohta, homejuustokermassa haudutettuja punajuuria, uunivihanneksia, keitettyjä perunoita ja mielettömän hyvää salaattia, jossa oli tavallisten ainesten, kuten kurkun ja tomaatin lisäksi persimonia, fetakuutioita ja pinjansiemeniä. Nämä eivät olleet valitettavasti minun kokkaamia :) Lounaaksi söin kaksi rukiista karjalanpiirakkaa chili-tuorejuustolla, salaatilla ja keitetyllä kananmunalla. Sekin oikein hyvää.

Lauantaina kävin yksinäni Kulmassa myöhäisellä lounaalla. Otin yhden Kulman ihanista leivistä (saaristolaisleipä, jonka sisällä kanaa, vuohenjuustoa, punasipulia ja salaattia sekä kulman majoneesia) ja siihen kylkeen vihreän salaatin + kahvin. Voin kyllä suositella Kulman herkullisia leipiä kaikille, ainakin Tampereella ovat mainioita.

Odottelin ystävääni I:tä, ja odotusajalalla ehdin vielä ikkunaostosten lisäksi käydä Wayne´s Coffeessa juomassa pienen laten. Lauantai-ilta päättyi lumimyrskyä ikkunan kautta katsellen ja tortilloja syöden ystäväni I:n kanssa.

Eli pienimuotoista herkuttelua on ollut ilmassa. :)

**

Vettä olen juonut nyt aina sen vähintään 2 litraa ja kotoa on hävitetty kaikki vaalea höttöhiilari, mm. vaaleat pastat ja riisit sekä vaalea leipä. Herra V tietysti saa syödä mitä haluaa, enkä häntä pakota olemaan ilman näitä "höttöhiilareita". On muuten jännä, miten kroppa tottuu aluksi suurelta tuntuvaan vesimäärään. Tänäänkin olen juonut jo yli 2 litraa vettä ja tuntuu, että kroppa himoitsee jopa lisää! Ei ole tarvinnut myöskään ravata vessassa jatkuvasti, kuten alkupäivinä.

**

Menin ostamaan itselleni aktiivisuusrannekkeen! Epäkäytännöllinen, jos työskentelee hoitoalalla mutta vielä kun opiskelen, voin sitä huoletta pitää.

Ostin FitBit Flex - merkkisen rannekkeen, väriksi valitsin musta. Onhan se vähän tylsä väri ja pinkit ja limenvihreät olivat paljon näyttävämpiä mutta siinä juuri syy miksi en niitä ottanut, en halua näyttävyyttä rannekkeelle. Ostopaikkana toimi Hobby Hall, halvan hinnan vuoksi.

Ensivaikutelmalta hyvän oloinen ranneke. Todella kevyt ja kestää vettä (suihku, uiminen). Iphonen käyttäjille ainakin löytyy erinomainen sovellus appstoresta. Ranneke seuraa askelmääriä, kaloreita, aktiivisia liikkeitä (siis jumppaa, juoksua jne), tallattuja kilometrejä, unen määrää ja laatua ja lisäksi myös voit syöttää syömiäsi kaloreita ja esimerkiksi asettaa painonpudotus- ja muita tavoitteita.

Kalorilaskenta ei ole kovin kätevä, koska tästä rannekkeesta ei löydy lainkaan maana Suomea? Todella ihmeellistä, kun kuitenkin Suomessa myydään. Lisäksi ohjelma on 100% englanninkielinen, joten jokainen ruoka-aine pitäisi osata etsiä englanniksi. Tämä tuntui haastavalta, koska ruoka-ainetaulukko oli jenkkilästä, joten sieltä puuttui suomalaisia ravinto-aineita.
Kalorilaskennan lisäksi voi kirjata ylös juodut vedet! Sopii hyvin siis minulle :)

FitBit Flex sisältää myös herätyksen, jolla et herätä kumppaniasi. Näin se ainakin lupaa! Ranneke värisee kevyesti herätyksen aikana. Aion testata tätä ehdottomasti. Sellaisena päivänä ettei ole oikeasti menoa, jos ei vaikka herääkään! Samalla värinätehosteella ranneke muuten ilmoittaa, kun oma päivittäinen askel/kalori/matkatavoite tulee täyteen. Rannekkeessa on viisi pientä ledvaloa, jotka myös ohjaavat ja kertovat tavoitteiden täyttymisestä.

Kannattaapi tutustua, jos etsii edullista aktiivisuusranneketta. Ehdottomasti vaatii puhelimen, jossa on 4.0 Bluetooth. Pelkkä tietokoneohjelma ei tunnu yhtä sujuvalta plus et voi seurata tavoitteita esim. lenkin aikana.

www.expert.no