lauantai 27. syyskuuta 2014

Isälle

Minä näen
sinut tuossa tuiskuavassa
tuulessa, viimeisessä yön
hengen vedossa, auringon noustessa esiin,
kuin saapuisit töistä taas kotiin

Minä tunnen
kuin kevyesti koskettavat auringonsäteet
olkaani vasten nojaisivat, kuten kätesi
lämmin paino joskus nojasi

Minä ikävöin sinua


Isä

-MT

Rakkaan isäni muistolle 27.09.2008

Ikävöimme sinua joka päivä, lähdit niin pian, niin yllättäen.
Rakastamme sinua aina ja ikuisesti.

***


perjantai 26. syyskuuta 2014

F-F-FRIDAY!

Oh my GOSH, it is FRIDAY!

Ihana juttu eikös vaan? :) Ainakin kaikille niille, jotka voivat samaistua tämän tytön viikkorutiiniin: vapaat viikonloput. Tämä viikko on ollut kaikinpuolin todella miellyttävä ja jotenkin tosi onnistunut.

Torstaina käväisin laboratoriokokeissa, tilasin Fimlabin "OmaTerveys"-osastolta siis ns. omakustanteisesti labrat, nimittäin rasva-arvot kiinnostivat. Viime kolesteroli-triglyseridi-mittauksista on jo reilu kaksi vuotta ja kahdessa vuodessa olen lihonut ihan kiitettävästi. Ei tietysti ylipaino suoraan viittaa siihen, että suonet olisivat tukossa mutta mutta... Ilokseni huomasin, että edelleen arvot olivat erittäin hyvät, niin kuin pitääkin! Kannattaa kuulkaa syödä Beceliä ja muita "hyviä rasvoja" :) Enkä siis tarkoita sitä Becel Pro-Active-margariinia vaan ihan tavallista versiota.

**

Kipeän kyynärtaipeen kanssa tassuttelin kohti Wayne´s Coffeeta, jossa minua odotti ihanat ystäväiset. Meillä oli nimittäin aamupala-treffit! Napattuani ihanan pullean täytetyn croissantin, appelsiinimehun ja muhkean, sydämellä koristellun vaniljalaten, istahdin alas ja juttelimme taasen ummet ja lammet kivoista ja ei niin kivoista jutuista. Täydellistä terapiaa, sanon minä. Aamupala-treffeillä oli mukana myös ystäväni ihana esikoispoika, varsin valloittava kaveri!

Herkkuaamupalan ja luentojen jälkeen suuntasin siskon kanssa ryhmäliikuntakeskukselle. Bodypump kutsui pitkän tauon jälkeen. Jostain syystä asetin tankoihin tiukimmat painot IKINÄ! Vaikka takana oli taukoa, oli semmoinen tunne, että tämähän tanko nousee. Ja kyllä se nousikin, irvistellen ja hiki valuen mutta oli sitten todella rankka ja antoisa tunti. Tuntuu lihaksissa ihan näin paikallaan istuessakin! Hieman tekniikkaa pitää hioa, etenkin kyykyissä, koska käytän aivan liikaa selkää kyykkäämisessä ja tämä johtaa alaselän kipeytymiseen vaikka reidet jaksaisikin. Tätä aion treenata salilla :)

Nyt tuntuu taas piiiitkästä aikaa liikkuminen hyvältä ja tuntuu, että on sitä motivaatiota. Tämän viikon saldo ei ollut mitenkään järjen suuri varmastikaan urheilijan näkökulmasta mutta: 1 x sali, 1 x lenkki 1 x bodypump. Minulle se on suuri voitto, että tuli se 2 x viikossa käytyä. Lisäksi mikä on hienoa, olen ottanut melkein joka päivä askeleita vähintään 8000. 10000 olisi se paras minimi, mutta 7000-8000 on kohtalaisen aktiivisen liikkujan askeleet :)

**

Huomenna saadaan kylään herra V:n perheenjäsenet. Tulevat tuparikahveille. Leivoin juuri äsken juustokakun jääkaappiin odottamaan huomista. Toivottavasti maistuu. Leipomisesta pääsenkin blogiaiheeseen: leivonta ja leipomukseni. Tarkoituksena ehkäpä jossain vaiheessa siis kirjoittaa ja laittaa kuvia omista leipomuksista. En siis todellakaan ole mikään taituri leivonnassa mutta sellaisia arkisia juttuja. Mutta siis:

Have a great Friday !

- MT



tiistai 23. syyskuuta 2014

Täydellinen tiistai

Tätä päivää voisi melkeinpä rehellisesti sanoa täydelliseksi tiistaiksi. Päivään mahtui jos jonkinmoista puuhastelua ja nyt näin illalla on sellainen olo, että saa olla tyytyväinen :)

Tänään on käyty luennolla opiskelemassa lasten infektioista, sen jälkeen matkattu kahden ystävän kanssa Wayne´s Coffeen luokse tuulta ja tuiskua piiloon ja nautimme mm. kaakaota ja aivan älyttömän herkullista vaniljalattea.<3 Tästä kahvilakulttuurin harrastuksesta on jo melkein muodustunut tapa, ainakin itselleni. Etenkin, kun oivalsin viime viikolla kahvila-aamupalan ihanuuden. Totta, onhan se kallista etenkin opiskelijalle, mutta kyllä se toisaalta tuo välillä sen tarvittavan ripauksen luksusta arkeen, eikös vaan? Wayne´s Coffeessa aamupalaan kuuluu ihana ja iso täytetty sämpylä tai täytetty croissant, tuoremehu ja kahvi (lisämaksusta erikoiskahvi) ja tämä maksaa 5,50€.

Kaloririkkaan vaniljalatteni jälkeen starttasin kohti kuntosalia ja siellä tulikin rehkittyä 1h 15min. Tästä olen todella tyytyväinen, ja oli oikeasti hyvä treeni. Musiikki pauhasi ja rauta nousi.. :)

Salilla ahkeroinnin jälkeen oli ihanaa istahtaa väri-infrapunasaunaan nautiskelemaan väriterapiasta ja lämmöstä. Ikävintä siinä on se, että kun tulet pois, olet täysin jäässä! Varsinkin kun ulkona on tuo 2-5 astetta lämmintä, hyrr.

Kotopuolessa saimme vihdoin vanhan sohvan pois edellisestä asunnosta, ostaja tuli hakemaan. Käytimme vielä ovelasti hyödyksemme vanhaa asuntoa ja sen roskiksia: Veimme nimittäin pahvit sinne, kun täällä on kartonkikeräys aivan tukossa! Muahhaa! Nyt on koti melkein puhdas pahveista.


Päivän kruunaasi tämä ihanuus:




Nimittäin meidän ihana ruokailuryhmä saapui eilen! Sen piti saapua vasta 2 viikon kuluttua mutta se tulikin kolmessa arkipäivässä. JES. Täytyy sanoa, että oli älyttömän hyvä ostos, todella jykevää tekoa ja ihana istua.

Ja onhan se aika nättikin!

Nyt mahtuu sitten ihmiset ruokailemaan. Ja tuolitkin kestää 150kg, että jokainen keijukainen uskaltaa niihin istahtaa heh!























Ei muuta kuin rattoisaa tiistai-iltaa!

- MT

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Unelmakeittiöni

Vihdoin se on valmis!

Nimittäin meidän ihana, uutuuden karhea, puulta tuoksuva keittiömme. Kalusteet ovat siis Kvik:ltä: http://www.kvik.fi/fi-FI/Keittiot

Kesti hetken aikaa, että silmä tottui tuohon valkoisuuteen, kun asuttiin melkein viikko mustuuden keskiössä. Kyllä se valkoinen väri tuo niiiiiiin paljon enemmän valoa asuntoon, että huh! Laitetaanpas heti kuvia keittiöstä (valaistus ei ollut kovin hyvä, joten hieman suttuinen jälki kuvissa), sen jälkeen kerron harmillisia uutisia samaiseen keittiöön liittyen:




Eikös ole aika ihana? Itse ainakin olen menettänyt tälle ihanuudelle sydämeni jo. Erityisesti tuo tilavuus ja kaappitila on huumavaa. Saareke on myös todella kätevä silloin, kun on vieraita kylässä ja täytyisi kyökissä häärätä. Tai jos haluat katsella Nigella Lawsonin syntisen ihania ruokaohjelmia samalla kun kokkaat! :)

No mutta se harmistuksen harmitus: huomasimme keittiöasennuksen jälkeen, että meidän erillisuuni on lakannut toimimasta ja liesitasossa syttyy vain vasen puoli. Nämähän siis toimivat moitteetta ennen asentajan visiittiä. Keittiön asensi Kvik-keittiöt mutta sähköhommat joutuu nyt tulemaan tekemään Visuralta (joka on siis talon rakentanut) joku sähkösetä. Todella harmillista, en päässyt leipomaan omenapiirakkaa vaikka kovasti näin suunnittelin.. Onneksi huomenna tulee jo tuo tyyppi katsomaan paikat kuntoon. Toivon vain, ettei se asentajapoika ole hajoittanut laitteita..

Ostimme HobbyHallin Hobbaloilta myös ruokapöydän. Kyseessä on kuuden hengen valkoinen ruokapöytä. Mittojen mukaan sen pitäisi olla juuri passeli tuohon keittiöön:
hobbyhall.fi




Ja tietysti väritykseltään sopii vallan hienosti. Väripilkkuja saa, kun ostaa kaitaliinaa ja istuinpehmusteita.


Tänään aamulla pääsi puutarhavälineetkin hommiin. Kitkin rikkoruohoja etupihalta ja herra V trimmasi nurmikot trimmerillä. Vielä pitäisi keksiä miten saisin kivetyksen välissä kasvavan nurmikon pois.. Any ideas? Olisikohan RoundUp esimerkiksi hyvä siihen hommaan. Ainakaan nyppimällä ei onnistu. Näyttää vaan kovin epäsiistiltä, kun tupsuja tulee kivetyksen välistä :)

Ja viimeiseksi liikuntauutisia: Eilen käväisin siskon kanssa salilla ja oli muuten törkeän kova treeni! Lisää ensi viikolla. Ostin myös Nutrilett-tuotteita kotiin (en ole vielä päässyt testaamaan Cambridge-tuotteita), ajattelin aterian tai pari korvailla niillä. :)

Kivaa sunnuntaita!

- MT







keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Remontin keskellä

Kuten otsikko kertoo, elämme nyt remontin keskellä.

Vihdoin "vanha" musta keittiö on hävinnyt ja tilalla on.. no, rojua ja paljon! Täytyy vaan malttaa ja odotella rauhassa, kohta se on valmis ja saan vihdoin tyhjentää olohuoneen nurkissa seisseet pahvilaatikkovuoret. Huomasin tuossa muuton aikana, että kyllä eniten roinaa tuli keittiön kaapeista. Huomenna aamulla pitäisi asennuspojan tulla taas ja laittaa keittiö kuntoon. Kuljetusfirma oli kuulemma rikkoneet meidän uuden tason matkalla ja uuden tilaaminen kestää viikon. Laittavat kuulemma kuitenkin vanhan tason paikoilleen siksi aikaa, mutta eivät ns. kytke sitä.



Musta keittiö 1




Entiset mustat kalusteet olivat siis tämän näköiset. Tuo harmaa taso me pidettiin, koska tykättiin siitä. Sopii hyvin tuohon parketin sävyyn. :) Minä tällaisena valko-friikkinä en voi ymmärtää, miten joku voi rakentaa mustan keittiön! Sehän imee kaiken valonkin..






Musta keittiö 2




Tällä hetkellä keittiö näyttää tältä (pahoittelut huono kuvanlaatu!):




Ja yllä olevassa kuvassa taustalla pyörii herra V:n NHL-15 peli! Tietysti :P Se pelaa sitä kaiken aikaa, heh. Päätin tässä remontin vilskeessä myös hieman harrastaa huonekalujen tuunaamista ja siispä päätin maalata meidän vanhat Ristomattia Ratian pisa-dvd-tornit valkoisiksi. Halusin niistä tarkoituksella vähän suttuisen oloiset, sopii meille kivemmin. Saattaapi vaatia vielä kolmannenkin maalikerroksen, olin aika malttamaton sudin kanssa ja maalailin ronskilla otteella.

Ennen

Jälkeen


Alkaa olemaan pikku hiljaa puhti poissa. Kävin luovuttamassa verta tänään (11. kerta!), tuntuu kyllä olotilassa että on vähän poikki. Eiköhän mennä tästä suihkuun ja kouluhommien pariin :)

Kivaa viikkoa!

- MT












maanantai 15. syyskuuta 2014

Koulutytön maanantai

Niin se koulu vaan taas alkoi.

Tuntuu, kuin ei olisi ollut hetkeäkään pois vaikka viimeksi koulun penkillä istuttiin toukokuussa. Välissä oli kesätyöt ja mielenterveys- ja päihdetyön harjoittelujakso. Tällä kertaa mennäänkin sitten äitiyshoitotyön ja lasten- ja nuorten parissa. Vähän erilainen maailma se :)

Täytyy kyllä myöntää, että tämä jakso ei ole se itseä eniten kiinnostava. En oikein koskaan ole ollut innostunut lapsien hoidosta tai muutenkaan niihin liittyvistä jutuista. En tarkoita etteikö lapset olisi ihan ok mutta en koskaan haluaisi työskennellä lasten parissa.

**

Tulin vasta hetki sitten kotiin. Olin viimein ahkera ja kävin jumpassa ja hot-venyttelyssä. On muuten todella ihana tuo hot-venyttely! Lämpimässä noin 37-38 asteisessa pimeässä, kynttilöin valaistussa huoneessa venytellään ihanan rauhallisen musiikin tahdissa. Siinä todella rentoutuu ja lihakset venyy ihan eri tavalla kuin normaalissa olosuhteissa! Ja teki todella hyvää jumpan jälkeen, oli semmoinen peppu-reisi-rääkki että katsotaan pääsenkö ylös aamulla vuoteesta. Pitkän tauon jälkeen tuntui erityisen rankalta.

Keittiön asentajat eivät ole soitelleet vahvistaakseen remonttiaikaa, vaikka piti. Tämä hieman ressaa, itse asiassa enemmän kuin hieman. Olisi mukava saada tietää mihin kellonaikaan olisi tarkoitus tulla, kun emme me kotona ole arkisin. Minä olen koululla ja herra V töissä.. Toivottavasti pian kuuluisi sieltä päin, keskiviikkona se purkaminen pitäisi tapahtua ja torstaina asennus *huoh*.

Laitan sitten kuvia asunnosta, kun keittiö on ready!

Kohta lenksalle koirien ja herra V:n kanssa. Näyttäisi olevan taas ihanan kaunis syysilta. :)

- MT

AINIIN! Sain sen keraamisen lieden putsattua :D Ostin Cif-pesuainetta ja sellaisen viledan sienen, joka on tarkoitettu keraamiselle liedelle. Niillä lähti tosi hyvin, loput piti hissukseen rapsutella voiveitsen kärjellä ja puhdasta tuli. 

sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Asunto-pulinoita

Hyvät huomenet !

Ensimmäinen yö asunnossa sujui kohtuullisen hyvin. Aluksi pelkäsin, että koiramme eivät millään asettuisi mutta kyllä ne siitä sitten rauhoittuivat. Vanhempi koira välttämättä halusi nukkua olohuoneen sohvien sijaan makuuhuoneen lattialla tyynyllä. :)

Asunto alkaa pikku hiljaa näyttämään asunnolta. Kamalan suurihan tämä on ja tuntuu, että joka huoneessa kaikuu vaikka kuinka yrittää laittaa mattoja ja verhoja. On tietty ihan luonnollista, että kaksiosta muuttavilla asukkailla ei ole kalusteita tarpeeksi kalustaa neliötä ! Pikku hiljaa ne huoneetkin kai täyttyvät.

Eilen saatiin purettua melkein kaikki tavarat. Ainoastaan kaikki keittiöön kuuluvat tavarat saa ootella pahvilaatikoissa, koska keittiöremontti on tulossa kohta: ensi keskiviikkona puretaan ja torstaina kasataan uusi keittiö <3 Ihanaa! Täytyy laitella kuvia siitä sitten valmiina :)
Äsken laitettiin verhot paikoilleen, ja kohta startataan kaupoille kunhan ne nyt ensin aukeavat.

Kauppalistassa on tähän mennessä nämä asiat:

* roskapusseja
* Wc:n roskis
* seinänaulakko
* kertakäyttömukeja
* tiskiharja
* astianpesuaine
* keraamisen lieden puhdistusaine
* rikkalapio + harja
* swiffer-pölyhuiskoja
* imuripusseja

Aikas kotitalouspainoitteista vai mitä? Vitsit, menin aamulla paistamaan kananmunia tuliterällä, kertaakaan käyttämättömällä keraamisella liesitasolla. Pieni pisara kananmunaa tippui kuumalle levylle ja päätin reippaana tyttönä napata heti liinan ja vähän pesuainetta, jottei kananmuna pala kiinni. Noh, kävikin niin että se perkeleen liina jäikin kiinni kuumaan levyyn ja levy poltti itseensä kiinni sitä liinan kangasta :D Siis mitä ihmettä! Ei ilmeisesti soveltunut yhtään keraamiselle liedelle.. Hieman harmittaa, nyt yritän etsiä hyvän pesuaineen + skraapan jolla rapsutella se palanut muovikangasmömmö pois.. huoh..

-MT

lauantai 13. syyskuuta 2014

It is DONE!

Tällä hetkellä istun uuden asunnon uudessa makuuhuoneessa!

Kyllä oli pirun rankkaa muuttaa..

Huh, kirjoittelen myöhemmin lisää :)

-MT

keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Fat & Life Talk

Enää kaksi aamuvuoroa jäljellä ja sitten on harjoittelu ohitse, seuraavaan mennäänkin jo marraskuussa että ei tässä näistä harjoitteluista eroon pääse :) Erittäin hyvää palautetta olen saanut koko osastolta ja osaston lääkäreiltä, tämä lämmittää meitin syräntä!

Alkaa jo pikku hiljaa kutkuttamaan: viikonloppuna muutetaan! Tämä nykyinen asunto on meillä vielä kuun loppuun ja vaatii tottakai suursiivouksen ja vähän seinien paikkaamista, jottei rapise "sakkoja" vuokranantajalta. Uusi asunto alkaa pikku hiljaa täyttymään pahvilaatikoista. Eilen meille tuotiin ne uudet ihanat Ikean soffat, joista kuvat laitoin tänne blogiin! Siellä ne odottelee kiltisti kasaajaa pahveissaan :)

Sain sähköpostia Kvikiltä (josta tulee siis keittiökalusteet), että asennus olisi ensi viikon ke ja to. JES! Ihanaa ettei tarvitse kauaa kärvistellä rumassa keittiössä hih, olenko hieman pinnallinen? Nooh, keittiö on talon sydän - sen täytyy olla täydellinen, jos muutoin asuntokin on ollut arvokas ja sen näköinenkin!

**

Sitten vaihdetaan aihetta, nimittäin taas olisi aika pohtia tätä ylipaino/elämänmuutos/laihdutus-yhdistelmää. Nyt on paino junnannut samassa pitkät ajat, en siis ole mitenkään laihduttanutkaan mutta onneksi sentään ei ole noussut. Olen odotellut motivaatiokärpäsen puremaa, jota ei vain yksinkertaisesti kuulu. Yleensä se nipsaisee, kun alan käymään taas ihanalla naisten liikuntakeskuksella mutta nyt edes se ei ole aiheuttanut muutosta.. Joka päivä väsyttää ja tuntuu ettei mikään kiinnosta, esimerkiksi tuntuu ylivoimaiselta lähteä kaupunkiin tervehtimään kavereita. Ainoastaan ruoka on se, joka saa olotilan tuntumaan hyvältä.. ja ei mikään terveellinen ruoka vaan kaikki rasvainen ällötys. Tämä harmittaa. Sisko tokaisi eilen salilla, että "jospa olet masentunut". Nauroin siihen päälle makeasti ja totesin, että äläs nyt viitsi, mullahan on kamalasti positiivisia juttuja elämässä.

Rupesin kuitenkin pohtimaan rakkaan siskoni sanoja. Ei olisi ihme, että pientä masennuksen poikasta olisi. Ottaen huomioon rankahkohan menneisyyden ja oman isän kuoleman, josta ei ehkä ole vielä yli päässytkään!

Vaikea sanoa, kenties pitäisi puhua jollekin ammattilaiselle. Ongelma on, etten juuri koskaan puhu tunteistani tai muutenkaan näytä negatiivisia tunteita (siis surua, ahdistusta yms). Tästä on vaikea päästä eroon näin aikuisiällä.

NO SIIS! Kylläpäs tuli taas ihan aiheen vierestä, painoasioihin takaisin:

Olen ajatellut, että voisin ehkä testata hyväksi havaittua Cambridge-ruokavaliota, jossa siis käytetään Cambridge-pussiruokia/juomia x-määrä riippuen millä tasolla ollaan. Lisäksi ohessa kulkee koko projektin ajan oma valmentaja, joka on onnistuneesti tiputtanut samalla metodilla painoaan. Valmentaja seuraa edistystä ja häneltä ostetaan ruoat jne. Hinta on tosin kova, ystävä juuri kävi oman valmentajansa luona ja joutui maksamaan 92€ ja siinä oli vain 25€ aloitusmaksu ja 8 päivän ruoat, SIIS KAHDEKSAN PÄIVÄN..  En tiedä onko varaa sellaiseen. Ehkä voisi testata. Katsotaan :)

- MT

P.S Muokkasin blogia helpommin luettavaan muotoon!

lauantai 6. syyskuuta 2014

Lauantaita

Vapaa viikonloppu harjoittelusta!

Vihdoin ehdin hieman kirjoittamaan kuulumisia: Tietysti muuttopuuhissa jokainen vapaahetki on mennyt. Tänään tyhjennettiin sisä- ja ulkovarasto kaikesta roinasta ja heitettiin ilkeästi taloyhtiön roskikseen turhia pikkutavaroita. Onneksi on isot molokit etteivät sentäs täyty tavarasta!

Me ollaan aina ajateltu Herra V:n kanssa, että meillä on kamalasti tavaraa varastossa. Huomasimme kuitenkin, että ei sitä tavaraa loppujen lopuksi paljoa ollutkaan - tai uusi varasto on vain laittoman iso! Joka tapauksessa tavarat mahtui hienosti sisään sisävarastoon ja vielä mahtuisi lisääkin.

Samalla reissulla käytiin poraamassa kodinhoitohuoneen allaskaappiin reikä pesukoneen letkustoja varten. Rakennusmiehet olivat sen unohtaneet ja nopeamminhan sen itse hoitaa, onneksi on kätevä mies kotona :) Alkaa näyttämään pikku hiljaa siltä, että muutto todella lähestyy. Tavaroita on vanhasta asunnosta kadonnut jo tiuhaan tahtiin ja kaikkialla on ahdistavan sekaista!

Ensi viikolla käydään tilaamassa Ikeasta sohvat ja ostetaan varmaan muutakin pientä sälää, mm. turvaportti portaisiin. Ei sen takia, että haluaisimme varautua lapsia varten vaan se tulee meidän kahta pientä chihu-poikaa varten! Ne ovat sellaisia hätähousuja, kun ovikello soi, että nehän tulisi pää viidentänä jalkana alas ulko-ovelle, jos sattuisivat olemaan yläkerrassa sillä hetkellä. Siispä turvaportti heille :)

Ollaan törmätty myös meidän seinänaapureihin, tai itse tutustuin vain toiseen, toista en ole minä nähnyt vielä. Naapurit vaikuttavat kuitenkin mukavilta, toivotaan että näin todella on.

Ei muuta kuin pakkaushommiin taas. :)

tiistai 2. syyskuuta 2014

Tiukka-Tiistai

Tiukka-Tiistai nimenomaan!

Ensin aamulla herätys klo 05:00 ja sitten harjoitteluun kahdeksaksi tunniksi. Tämän jälkeen surahdus ruokakauppaan ja masuun vetäisin samalla reissulla kalkkunasubin aurajuustolla, nams! Sitten kotiin ja ruokatavarat kaappiin, samantien autoa lastaamaan muuttolaatikoilla ja jätesäkeillä ja siitä asunnolle purkamaan tavarat. Seuraavaksi suuntana Biltema, josta mukaan nappasimme 10 itsekasattavaa pahvista muuttolaatikkoa, kuplamuovia ja lyhyitä verkkokaapeleita (oli muuten halpoja kaikki ostokset, kuolasin myös iiiihania pastellinvärisiä silikoonisia pullasuteja ja nuolijoita!), sieltä sitten suhahdimme Herra V:n kanssa Ikeaan koe-istumaan uutta sohvaa ja nojatuolia.

Ja nyt vihdoin kotona, suihkun raikkaana ja jalat väsyneenä.
Olemme parhaillaan myymässä vanhaa divaanisohvaamme, sillä uuteen asuntoon olisi tulossa nämä kaverit:

Ektorp-nojatuoli, kangas RISANE

Ektorp-2-istuttava sohva, kangas RISANE

Päädyimme 3-istuttavan sohvan sijaan tähän 2-istuttavaan malliin + muhkeaan nojatuoliin. 3-istuttava sohva olisi ollut aavistuksen liian tilaa valtaava, kun taas tuon nojatuolin voi asettaa ns. viistoon. :) Tykästyin tuohon Risane-kangasmalliin, reunoissa on söpöt 3 nappia ja materiaali on kestävän tuntuista. Hienointa kahden koiran omistajana on se, että kaikki päälyset voi pestä pesukoneessa.

Vielä ei ole asunnosta kuvia, otin kyllä mutta oli pimeää ja lamppuja ei ollut. Eihän niistä kuvista mitään selvää saanut!

Jahas, pyykkikone se siellä piippaa valmista, joten eiköhän mennä laittamaan pyykit kuivaa.

- MT







maanantai 1. syyskuuta 2014

Uudet tuulet puhaltaa

Nyt on tehty kuulkaas muuttoilmoitukset postille ja maistraattiin, ilmoitettu Kelaan etten ole enää oikeutettu asumislisään (oh sad!) ja sähkösopimuskin kirjoitettu.
Alkaa näyttää siltä, että kyllä se muutto sieltä tulee. Ihanaa, uusi asunto on vaan niiiiin ihana juttu kun saa sisustaa. :)

Poikkesin muuten viikonloppuna puntarilla. Oli aika surullinen näky, painoin hilkun verran alle 110kg. Ei voi muuta sanoa kuin että APUA. Mistähän sitä saisi sitä motivaatiota kaivettua? Tiedän entuudestaan, että jos on motivaatiota, laihdun. Olen ennenkin laihtunut n. 10-15kg mutta aina jostain syystä päässä napsahtaa laihdutuksen jälkeen, että jahas - nyt saa taas mättää, kun kerta laihduit 10 kiloa. Hullua ajattelua mutta minkäs hullu mielelleen voi...

Ravitsemusterapeutilla tuli käytyä aiemmin tuossa kesällä. Aikalailla turha reissu oli, sillä kysehän ei ole siitä etteikö tietoa ja taitoa olisi ruokajuttujen suhteen. Se on se mieli, joka on pielessä.Siihen kun olisi maaginen vipu, jolla saisi käännettyä ruokariippuvuuden pois. Tähän ei edes ravitsemusterapeutit osaa neuvoja antaa, paitsi sellaisia joita on aika hankala toteuttaa. Esimerkiksi ravitsemusterapeutti kehoitti aina "tunnistamaan sen tunteen", kun tekee mieli alkaa mättämään herkkuja. Helpommin sanottu kuin tehty. Itse menen jonkinlaiseen ihme hälläväliä-moodiin, jossa en todellakaan kykene edes ajattelemaan mitään muuta, kuin nenän edessä kimmeltävää herkkukippoa :D Ratkaisu tähän voisi kai olla ostamatta niitä herkkuja, mutta siihen täytyisi sitten saada myös Herra V sitoutumaan. We shall see!

Saatiin luonnokset (tietokoneella tehty) uudesta keittiöstä, näytti ihan kivalle mutta tietokonekuvat ei tietty ole yhtä hyvän näköiset kuin luonnossa. En saanut kuvia lisättyä blogiin, tiedosto oli joku hassu muoto. Asunnosta pääsee varmaan napsimaan kuvia tänään. :)